Werkwijze

We beginnen met een korte ontspanningsoefening met muziek, zodat je de “ruis”  kunt loslaten en in je gevoel kunt aanlanden. Daarna gaan we in op jouw vraag of klacht: om helder te krijgen wat je wilt loslaten of juist wilt versterken de komende periode. Dit combineren we met het luisteren naar bijzondere muziekfragmenten: luisteren met je lijf, niet alleen met je oren.

Sommige fragmenten bevorderen kracht en versterken het vertrouwen in jezelf en het vermogen om grenzen te stellen. Aarden dus, sterker in je schoenen staan. Andere fragmenten bevorderen speelsheid, creativiteit, sensualiteit. ‘Hartmuziek’ hoeft eigenlijk weinig uitleg: daarom luisteren we naar muziek als we verliefd zijn of verdriet hebben. Maar die muziek kan dus ook helen op hartniveau, en blijdschap geven. Het vermogen bevorderen om je hart – weer of meer – open te stellen voor jezelf en voor anderen.  En er is muziek die het vermogen bevordert verbinding met het hogere te leggen.
Denk aan de Sufi’s die door middel van muziek in een meditatieve staat komen. Rust en ruimte, ruimte voor inspiratie of overgave en vertrouwen.

Afhankelijk van jouw specifieke vraag en behoefte zal tijdens de sessie de nadruk op bepaalde muziek komen te liggen, waardoor je leert voelen hoe en waar bepaalde muziek jou raakt, en hoe muziek voor jou helend werkt – en kan blijven werken – in jouw eigen proces. Na de sessie ontvang je thuis ook een cd met muziek, die het helings- of bewustwordingsproces verder versterkt. Deze muziek is speciaal voor jou uitgekozen naar aanleiding van de sessie.

Enkele reacties van cliënten

“De muziek is voor mij een concrete ingang geweest om mijn gevoel in ere te herstellen, meer te gaan spelen en het genieten weer te herkennen. Ik was het gewoon kwijt.”

“Karen weet op krachtige en sensitieve wijze door te dringen op diepe lagen van mijn wezen. Op verschillende manieren werd en wordt de juiste toon gezocht en gevonden. Deze aanraking heeft mijn ziel een stem gegeven; het leven is een groot avontuur!”

“ Gisteravond heb ik genoten van de muziek die je mij gegeven hebt en vanochtend ben ik er heerlijk mee opgestaan. Deze muziek werkt zo sterk helend.”

Praktisch

Tarief

€ 75,-- voor een sessie van één uur, inclusief BTW en inclusief cd.
Afspraak maken of vragen? Contact »